уторак, 28. мај 2013.

Azejberdžanske železnice zainteresovane su kupovinu železničke opreme u Srbiji i remont i proizvodnju teretnih vagona, saopštila je Železnica Srbije.
Kako se precizira u saopštenju, delegacija azerbejdžanskih železnica je uz nabavku vagona pokazala najveće interesovanje za kupovinu železničkih kočionih papuča i akumulatorskih baterija proizvedenih u Srbiji.
 
"Do sada između dve železničke uprave nije bilo nikakvih poslovnih odnosa, ali će srpske železnice podržati i pomoći svaki vid saradnje koji je ne samo u obostranom interesu, već i u korist privrede i Srbije i Azerbejdžana", rekao je generalni direktor
Železnice Srbije Dragoljub Simonović na sastanku sa delegacijom Azerbejdžanskih železnica.
 
Delegacija Azerbejdžanskih železnica, koju je predvodio prvi zamenik predsednika te kompanije Aliria Sulejmanov. upoznala je čelnike Železnice Srbije sa razvojnim projektima koje trenutno realizuju i načinima finansiranja tih projekata.
 
To se, pre svega, odnosni na kupovinu 3.000 novih teretnih vagona, izgradnju pruge ka Gruziji, kupovini 62 višesistemske lokomotive i obnovi sistema signalizacije i veza.
Oni su pokazali veliku zainteresovanost da u tim poslovima učestvuje i srpska železnička privreda, koja bi po kvalitetu proizvoda i cenama mogla da bude konkuretna na tržištu Azerbejdžana.
 
Predstavnici Železnice Srbije prikazali su gostima mogućnosti organizacije konkuretnog železničkog robnog transporta između Azije i Evrope.
 
Delegacija Azerbejdžanskih železnica, tokom trodnevne posete Srbiji, posetiće fabrike Livnica u Požegi i Goša"u Smederevskoj Palanci, navodi se u saopštenju.

Vest preuzeta sa sajta Vesti-Online 

0 коментара:

Постави коментар