петак, 7. јун 2013.


Nemački operater teretnog prevoza DB Šenker planira intenzivan prevoz tereta između Nemačke i Turske od septembra 2013, izjavio je predsednik kompanije Aleksander Hederik, na koferenciji vezanoj za transport i logistiku u Minhenu 5.juna.




Pod nazivom "Bosfor Šatl", saobraćaće tri para vozova nedeljno između terminala u Nemačkoj i stanice Halkali na periferiji Istanbula. Turski nacionalni operater TCDD će biti dužan da obezbedi vuču i posadu voza ne delu kroz Tursku, a lokalne filijale DB Šenkera u Bugarskoj, Rumuniji, Mađarskoj i Austriji će biti odgovorne za transport kroz te zemlje. Operater kaže da će korisnicima biti zagarantovana visoka pouzdanost, zato što je u mogužnosti da obezbedi upravljanje na koridoru od početne do krajnje tačke.

Bosfor Šatl će prevoziti i kontejnere i kolske pošiljke, a očekivano vreme putovanja je 5 dana u jednom pravcu. Planirano je povećanje učestalosti vozova na 5 pari vozova nedeljno, kako se kasnije usluga bude razvijala.

Leberalizacija tržišta prevoza železnicom u turskoj je u toku, i DB Šenker ima srednjoročni plan ulaska na to transportno tržište. 


Članak preuzet sa portala Railway Gazette i preveden.

0 коментара:

Постави коментар